Elprisstödet är ‘röstfiske’ och försök till ‘röstköp’ av S, dvs populistiskt ‘valfläsk’ till villaägare – ‘härsknade’ rekordsnabbt, då folk ‘sparkade bakut’!

Regeringen vägrade under lång tid kompensera hushållen för extraordinära energipriser, vilka S och MP medverkat till att skapa.

När regeringen till slut ‘böjde sig’ för missnöjet i samhället lanserades ett s k ‘elprisstöd’ (HÄR).

Det är  ‘ren och skär’ populism inför det kommande riksdagsvalet senare i år, dvs enkelt svar på ett komplext problem som S misskött under två mandatperioder.

Några berörs, medan de allra flesta berörs INTE alls.

Löser INTE heller problemet med höga energipriser.

 

Det finns sällan (eller kanske aldrig) en modell för stöd som är rättvis för alla, men i tider när de s k ‘klimatlarmen’ är ‘på näthinnan’ och pandemin ‘härjat’ i ett par år, så undrar man hur regeringen resonerat.

Bara en tredjedel av hushållen (dvs villaägare) berörs av regeringens förslag på ‘elprisstöd’.

Medan alltså två tredjedelar INTE berörs alls (dvs lägenhetsinnehavare).

 

Villaägare som dessutom investerat i olika ‘klimatsmarta’ lösningar för att sänka sin energikonsumption verkar också missgynnas, då de kanske INTE heller berörs.

En kritisk fråga är varför regeringen INTE valde en modell så att alla ‘fick sin del av kakan’, t ex sänka energiskatten ‘rakt av’. Lägenhetsinnehavare lagar också mat, duschar och använder elektricitet m m.

Anledningen ‘stavas’ V-A-L-Å-R.

Elprisstödet är ‘röstfiske’ och ‘röstköp’ av S, dvs ‘valfläsk’ till villaägare.

Men ‘härsknade’ rekordsnabbt, då folk ‘sparkade bakut’.

 

Den kritiska frågan är när och hur ‘lägenhetsinnehavare’ kommer få sitt ‘valfläsk’ av regeringen, då det är valår. Bidragstagarna har ju redan fått sitt ‘valfläsk’ av S.

Två slutsatser:

(i) ‘ELPRISSTÖDET’ = RÖSTFISKE och RÖSTKÖP

(ii) Dvs socialdemokratiskt POPULISM.

 

%d bloggare gillar detta: