‘Pandemisiffror’ – DEL 4: Fler än 4 av 5 ‘coronadöda’ har haft andra ‘sjukliga åkommor’ – Om DU är ‘frisk’, varför bry DIG?

Om DU är ‘frisk’, varför bry DIG?

 

För hela Sveriges befolkning (10,4 miljoner) gäller 15.300 ‘coronadöda’, vilket  innebär 1 avliden per 667 invånare (HÄR). Denna ‘siffra’ bör ställas i relation till 14.700 ‘coronadöda’ över 60 år, vilket innebär 1 avliden per 180 stycken ’60-plussare’ (HÄR), dvs enbart 600 ‘coronadöda’ hos 75% av befolkningen (0-59 år), dvs EN avliden per 13.000 invånare (HÄR). 

Fakta visar också att samsjuklighet står för över 85% dvs fler än 4 av 5 som avlidit på grund av ‘coronaviruset’, vilket motsvarar 80% på IVA som har en eller flera riskfaktorer (HÄR).

Ålder och andra ‘sjukliga åkommor (dvs högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom, diabetes och lungsjukdom) verkar ‘slå hårt’ mot de som drabbas, men är INTE nödvändigtvis s k ‘riskfaktorer’ (HÄR): ”…samsjuklighetsdiagnoser. Det betyder inte att diagnosen räknas som en riskgrupp, utan ger bara en bild av vilka som avlidit i sjukdomen.”

Ålder verkar vara den tveklöst viktigaste förklaringsfaktorn.

Dvs andra riskfaktorer och samsjuklighet kan man ‘få på köpet’ med stigande ålder.

 

Om DU är yngre och utan riskfaktorer, varför skall DU då bry DIG?

DU kanske ‘sitter säkert’, men det handlar INTE om DIG.

Det är genom DIG som äldre och andra med  riskfaktorer kan drabbas.

 

Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) har däremot har en skyldighet att agera och vidta åtgärder för vad som är bäst för ‘helheten’ (HÄR).

Det kan vara en svår ‘balansgång’, men regeringen med Andersson i spetsen och FHM under ledning av Tegmark Wisell verkar båda ha anammat den s k ‘försiktighetsprincipen’, vilken var som ‘bortblåst’ under regeringen Löfven och FHM under Carlsson (HÄR).

Solidaritet med andra är ‘nyckeln’ på ett individuellt plan, även om DU är ‘ung’ och ‘frisk’.

%d bloggare gillar detta: