DU kanske INTE får politiker som DU förtjänar, men ‘folket’ får politiker som ‘folket’ förtjänar!

S vet att många i väljarkåren ‘sväljer’ socialdemokratiskt VALFLÄSK och BLÅBRUN svartmålning med ‘hull och hår’ och som dessutom ‘gång på gång’ låter sig bli ‘blåsta på konfekten’ (HÄR).

Därför avslutade S fjolåret med ‘valfläsk i kvadrat’  och med löften om att nu skall det bli ‘ordning och reda på torpet’ (HÄR). Det kan kanske ‘sättas käppar i hjulet’ för S (HÄR och HÄR), men det beror till syvende och sist på ‘folket’ som skall rösta i nästa riksdagsval.

Det verkar finnas en utbredd ‘tröghet’ kring politisk förändring i väljarkåren.


Det verkar vara en ganska stor andel i väljarkåren som i slutändan ALLTID röstar på ‘sitt parti’ i riksdagsval (dvs INTE vad de uppger i enstaka opinionsundersökningar) oavsett hur partiet agerar politiskt, t ex svikna löften, inkompetent hantering och felaktiga beslut.

S har hittills gynnats av ett relativt lojalt röstbeteende i väljarkåren i val efter val. Det har dock minskat i takt med att SD vuxit i väljarkåren och tagit sig an flera samhällsfrågor som S mer eller mindre övergivit eller nedprioriterat (t ex lag och ordning, invandring och integration – se sammanställning i slutet på artikeln).

Vill ‘folket’ fortsätta ha en regering ledd av S med ganska medelmåttiga statsråd och misslyckat regerande så kommer de rösta ungefär på samma vis som tidigare. Det innebär att S kan ‘klamra sig kvar’ i regeringskansliet med stöd av samhällsdestruktiva ytterkantspartier såsom V, MP och C.

Så länge väljarkåren INTE röstar för politisk förändring kommer INGEN politisk förändring att ske.

Politiker agerar bara om de måste agera, dvs om ‘folket’ slutar rösta på dem.

 

Oavsett hur nästa riksdagsval faller ut, så gäller en ‘gammal’ sanning  eller visdom:

‘Folket’ får de politiker som ‘folket’ förtjänar.

Det innebär att DU kanske INTE får de politiker DU förtjänar.

‘Folket’ avgör enligt ‘en person – en röst’.

%d bloggare gillar detta: