S avslutade 2021 med ‘valfläsk i kvadrat’ – nu skall det bli ‘ordning och reda på torpet’ efter nästan två mandatperioder – trovärdighet NOLL!

Andersson valdes till ny partiledare för S och därefter röstades hon fram som statsminister av riksdagen, dock efter ‘strul’ (HÄR).

På ytan ser det ut som om S helt plötsligt svängt i flera viktiga samhällsfrågor, såsom kärnkraft, hårdare tag mot kriminella och illegala individer, tryggheten och välfärden skall säkras m m.

Den kritiska frågan är om Anderssons ‘nya linje’ i flera samhällsfrågor som innebär en kraftig omsvängning är trovärdig.

 

Exempelvis, Andersson är ‘bakbunden’ av sina företrädares ‘känsloretorik’, dvs fjärmat partiet från fakta och sunt förnuft (HÄR). Andersson kan vara på väg att överge politiskt ‘flum’ och ‘trams’, dvs nonsens och floskler (HÄR).

Men det finns också flera ‘men’.

Löfven avgick och Andersson tillträdde, men det är fortfarande samma S.

‘Utåt’ (dvs på ytan) kan S se annorlunda ut, men ‘inåt’ är det nog samma S som varit präglat av ‘flum’ och ‘trams’.

 

Två skäl:

(i) I princip samma statsråd som tillsattes av Löfven finns fortfarande kvar i Anderssons regering, dvs en samling ganska tafatta statsråd som INTE agerat kraftfullt inom sina respektive ansvarsområden och sett till samhällets väl och ve.

(ii) I detta sammanhang är det viktigt att komma ihåg att S inte kan regera på egen hand, utan behöver stöd av ‘flummiga’ och ‘tramsiga’ ytterkantspartier såsom V, MP,  och C. Det innebär att politiska löften från S om ‘det ena och det andra’ kommer att vara delvis omöjliga att genomföra i slutändan.

Dvs INGET nytt ‘under solen’, utan enbart en ‘ansiktslyftning’.

 

Det skall påpekas att S INTE brytt sig nämnvärt om varken migration eller kriminalitet under två mandatperioder i regeringskansliet, utan har istället varit upptagen med att till varje pris behålla makten med stöd av ytterkantspartier såsom V, MP och C.

Anderssons regering anammar dessutom ogenerat numera SD:s s k ‘rasistiska’ politik i flera avseenden när det gäller t ex migration och kriminalitet, men nu är den givetvis INTE ‘rasistisk’ längre, utan ‘socialdemokratisk’ politik.

Regeringen Andersson avslutade alltså 2021 med ‘valfläsk i kvadrat’.

Nu skall det alltså bli ‘ordning och reda på torpet’ efter nästan två mandatperioder.

 

Varför ‘ordning och reda på torpet’ INTE införts tidigare’ antyder att Anderssons ‘nya linje’ i flera frågor bara handlar om ‘röstfiske’ inför nästa års riksdagsval.

Trovärdigheten är därmed NOLL.

Att ‘vända på varje sten’ (HÄR) innebär INTE att Andersson tar tag i saker och ting på allvar.

Andersson kan ‘vända tillbaks samma sten’ utan åtgärd.

%d bloggare gillar detta: