Andersson ‘räddaren i nöden’ för S? TVEKSAMT – tillsätter INTE statsråd på ‘meritokratiska’ grunder, utan en inre krets av inavlade ‘JA-sägare’!

Andersson ‘räddaren i nöden’ för S?

 

Den kritiska frågan är om hon kommer att omge sig med välutbildade, kompetenta personer med relevanta kunskaper och erfarenheter.

Eller kommer hon att gå i samma fotspår som Löfven som mestadels tillsatte det ena efter det andra statsrådet som saknade relevanta kunskaper och erfarenheter förutom partiboken i bakfickan.

Andersson kunde varit ‘räddaren i nöden’ för ‘socialdemokratin’.

Men hennes statsrådslista imponerar INTE (HÄR), dvs INGET ‘paradigmskifte’ i utnämningarna.

 

Ett genomgående tema är statsråden i Anderssons regering verkar rekryterats från en inre krets, dvs baserat på ‘nepotism’.

Det innebär att Andersson verkar ‘hänge sig åt’ s k ‘svågerpolitik’.

 

Samtidigt så tvingas S att förlita sig på ‘ytterkantspartier’ såsom MP och V samt populistiska partier såsom C för att inneha regeringsmakten.

Det innebär att Andersson INTE kan bedriva en socialdemokratisk politik, utan tvingas ‘sälja ut’ kärnan i traditionellt socialdemokratiskt samhällsbyggande. Detta beroende av MP, V och C verkar istället bidra till att rasera samhället (t ex energiförsörjningen är hotad, segregationen växer oavbrutet och kriminaliteten sprider sig på bred front).

Sammanfattningsvis:

Anderssons regering präglas i flera fall av okvalificerade statsråd (HÄR). vilket innebär ‘svaga’ utnämningar.

Dvs hennes statsråd är INTE tillsatta på ‘meritokratiska’ grunder.

Flera är dessutom INTE ‘rumsrena’ (HÄR och HÄR), utan partibokslojala ‘JA-sägare’.

%d bloggare gillar detta: