Andersson kontra Löfven – INTE ‘lika som bär’, utan (kanske) som ‘natt och dag’ eller mellanting mellan Löfven och Sahlin med en ‘släng’ av Kinberg-Batra!

Andersson kontra Löfven – INTE ‘lika som bär’

Utan (kanske) som ‘natt och dag’.

 

Nyvalde partiledaren för S (dvs Magdalena Andersson) är välutbildad, kompetent och verkar besitta relevanta erfarenheter för att inneha statsministerämbetet (HÄR).

Hon är därmed ‘raka motsatsen’ jämfört med hennes företrädare Löfven (HÄR) som kan liknas vid ett ‘stolpskott’, eller kanske ‘självmål’ för socialdemokratin.

En ‘fackpamp’ som troligtvis valdes i brist på interna kandidater i partiet vid tidpunkten.

 

Tiden på statsministerämbetet sammanfattade Löfven på egen hand väl där han illustrerade sin oduglighet, inkompetens och verklighetsflykt med orden:

”Det har varit sju fantastiska år.”

 

Löfven uppvisade under sin tid som statsminister uppenbara problem med verklighetsförankring, självrannsakan och faktaresistens.

Istället präglades Löfvens gärningar av självgodhet och imbecilla tillkortakommanden.

 

Det återstår att se om Andersson kan anamma det motsatta. Hon borde ha bättre förutsättningar med sin gedigna bakgrund, kunskaper och relevanta erfarenheter.

Andersson togs in i det politiska ‘finrummet’ av Göran Persson som kanske varit den siste partiledaren för S som i sin roll drev socialdemokratins ‘hjärtefrågor’ för folket. Persson ‘pekade’ med ‘hela handen’ i rollen som partiledare och statsminister. Däremot drev han på det privatekonomiska planet ett M-orienterat förhållningssätt (t ex HÄR).

Andersson har dock redan visat prov på att vara ‘vek’ och ‘kort i rocken’ (HÄR).

Dvs INTE som Persson, utan kanske ett mellanting mellan Löfven och Sahlin med en ‘släng’ av Kinberg-Batra.

Upp till bevis!

%d bloggare gillar detta: