Kommer V med Dadgostar fortsätta vara ‘dörrmatta’ åt S med Andersson, dvs bara ‘styv i korken’ och ‘viker ner sig’ igen? ‘Upp till bevis’ – nu eller aldrig!

Magdalena Andersson är nyvald partiledare för S och omedelbart ‘styv i korken’ i förhållande till V:

”V kan välja mellan mig och Kristersson”

 

Underförstått säger Andersson att V ska ‘gilla läget’ och fortsätta vara ‘dörrmatta’ åt S. Hon är dock beroende av V för att bli statsminister.

Svaret om V med partiledare Dadgostar fortsätter vara ‘dörrmatta’ kan visa sig snart och därmed INTE utnyttja sin politiska maktställning i riksdagen och svika sina väljare.

Dadgostar har varit ‘styv i korken’ sedan hon blev V:s partiledare (t ex HÄR och HÄR), men hon har redan under sin korta tid som partiledare ‘vikit ner sig’ en gång och fortsatt vara ‘dörrmatta’ åt S.

Kommer V med Dadgostar ‘vika ner sig’ igen?

Dvs ‘business as usual’  med ultimatum som bara är ett ‘spel för gallerierna’

 

Hennes företrädare Jonas Sjöstedt ‘vek ner sig’ gång på gång. Ett av hans signum är att han ‘fegade ur’ varje gång. Det bara tomma hot som marginaliserade V från politiskt inflytande.

Istället drog C fördel och ställde krav på S, vilka sedermera ‘gick upp i rök’. C blev ‘blåst på konfekten’. S är skickligt på att förhala överenskommelser, dvs tillsätter utredningar som tar ett par år, för att sedan kunna slippa fullfölja ingångna överenskommesler.

Sannolikheten är nog ganska hög att Dadgostars ultimatum till Andersson bara är ‘tomma hot’, men förhoppningsvis har hon tillräckligt med ‘skinn på näsan’ och ‘löper linan ut’ och därmed INTE sviker partiets politiska agenda och därmed sina väljare.

Dadgostar: ‘upp till bevis’ – nu eller aldrig.

%d bloggare gillar detta: