‘Alternativa medier’ håller koll på och läxar upp ‘mainstream-medier’ med avslöjanden om partisk och osaklig journalistik – ‘skrattar bäst som skrattar sist’!

Mainstream-medier (MSM) i Sverige ondgör sig ofta över ‘alternativa medier’.

Det hörs aldrig några positiva omdömen från MSM.

Utan svartmålning av ‘alternativa medier’ tillämpas.

 

En ‘gammal’ sanning är att på en konkurrensutsatt marknad uppstår det ‘alternativ’ om aktörerna på marknaden INTE kan tillgodose de behov, önskemål och krav som ‘kunderna’  på marknaden efterfrågar.

‘Alternativa medier’ har därför dykt upp i medielandskapet, då MSM begått och fortsätter begå misstaget att rapportera partiskt och osakligt inom problematiska samhällsområden (t ex kriminalitet och migration).

Exemplen är många när det gäller vilseledande och felaktig rapportering i MSM. Tyvärr ‘duggar tabbarna’ tätt i MSM.

Nyligen skapade Expressen ett ‘skolexempel’ (HÄR)

Ett exempel på varför ‘alternativa medier’ behövs och dessutom efterfrågas i det svenska medielandskapet.

 

Det var en av aktörerna i ‘alternativa medier’ (HÄR) som synliggjorde ett exempel på undermålig och vilseledande journalistik i MSM.

Detta är inte en engångsföreteelse, utan ‘alternativa medier’ granskar och rapporterar kontinuerligt när MSM-journalistik är partisk och osaklig samt utesluter viktig information.

MSM:s rapportering av samhällsproblem kan vara ‘aktivistisk’ istället för ‘journalistisk’.

 

‘Alternativa medier’ är numera en vedertagen källa för att få samhällskritisk information. Det är ganska utbredd bland gemene man och kvinna, dvs hos medborgare som önskar en allsidig bild och kritiskt förhållningssätt till MSM:s rapportering om samhällsproblem.

‘Alternativa medier’ håller koll på MSM.

Partisk och osaklig journalistik avslöjas.

‘Skrattar bäst som skrattar sist’.

%d bloggare gillar detta: