Riksdagsledamöter erkänner ‘vaccinskolk’, dvs onödigt ‘självmål’ som ‘solkar ner’ – bortförklaringar och undanflykterna duggar tätt, men troligtvis ALLA partier drabbade, INTE bara SD!

En enkätundersökning (HÄR) visade nyligen att flera riksdagsledamöter fortfarande INTE är ‘fullvaccinerade’ (dvs två doser).

Det är värt att notera att det är sannolikt inte bara ett parti som har ‘vaccinskolkare’.

 

Rubriksättningen i media pekar med ‘skadeglädje’ mot SD HÄR), men det är inte oväntat när det gäller svensk journalistik som ‘hyser agg’ mot partiet. Rubriksättningen hade sett annorlunda ut om det handlat om t ex MP.

Det som tonas ner är att flera av de utpekade SD-ledamöterna ger en godtagbar förklaring (dvs under året haft Covid och rekommenderats vänta samt flera har tagit en dos).

Det finns sannolikt ett ‘mörkertal’ på ovaccinerade och de som inte är fullvaccinerade i Sveriges riksdag där andra ledamöter kanske INTE svarat helt och hållet sanningsenligt i denna enkätundersökning.

Det är ju en enkät från en kvällstidning som frågar om integritetskänsliga uppgifter som de sedan använder för att ‘hänga ut’ de som fyllt i och skickat sina svar. Notera dessutom att en större grupp INTE har svarat på enkäten.

Vaccinering är frivilligt och det är således också frivilligt att svara.

 

Oavsett antalet som officiellt säger sig vara vaccinerade och de som inofficiellt inte är ‘fullvaccinerade’, så har de som uppgett att de är ovaccinerade lämnat mer eller mindre bra förklaringar, men också undanflykter och bortförklaringar.

Om man är för eller emot vaccinering är ett personligt val.

På ett personlig plan är det alltså frivilligt.

 

Men om man skall verka i en arbetsmiljö (t ex Sveriges riksdag) ihop med andra där både trängsel kan uppstå och många timmars närhet (t ex ‘bordsgrannar’ i plenum eller möten) till andra är det oansvarigt och respektlöst mot andra ledamöter att utsätta dessa för ökad smittorisk.

Solidariteten och omtanken om andra är under all kritik.

 

Ett alternativ är i så fall att dessa riksdagsledamöter söker sig till andra arbeten där man kan arbeta på betryggande avstånd från andra.

I och med att det verkar som om riksdagsledamöter från SD är överrepresenterade i denna undersökning i förhållande till andra riksdagspartier får detta en negativ påverkan på SDs anseende och acceptans.

Dessa  riksdagsledamöter ‘solkar ner’ SD:s anseende. 

Ett simpelt ‘självmål’.

Tas tacksamt emot av de andra riksdagspartierna som fortfarande påstår att ‘SD inte är ett parti om andra.

 

 

 

%d bloggare gillar detta: