Löfvens ‘faktaresistens’ gränsar till ‘dårskap’ – fakta borde vara fakta, men INTE för Sveriges statsminister!

Statsminister Löfven lovordade nyligen regeringens och Folkhälsomyndighetens hantering av pandemin i en intervju med CNN (HÄR), trots att statistik på ‘alla håll och kanter” påvisar ett ‘gruvligt’ misslyckande jämfört med Danmark, Finland och Norge

Löfvens ‘faktaresistens’ gränsar till ‘dårskap’.

 

Ett exempel på Löfvens ‘faktaresistens’ inför fakta som han ihärdigt förnekar för att ‘rädda sitt eget skinn’ är att Sveriges förväntade livslängd minskade kraftigt under 2020, medan den fortsatte öka i Danmark och Norge samt var oförändrad i Finland (HÄR). Ett annat exempel är att Sverige sjuk- och dödstal är mycket högre än Danmark, Finland och Norge. I tillägg kan nämnas att Sverige klarade sig ekonomiskt sämre än de nordiska grannländerna (HÄR)

Fakta borde vara fakta. 

Men INTE för Sveriges statsminister.

‘Faktaresistens’ kommer vara ett av hans föga smickrande eftermälen.

%d bloggare gillar detta: