KRISTERSSON: ”Tar 20 år att lösa gängkriminaliteten” – varför INTE ‘hårdhandskar’ och ‘stenhårda’ åtgärder NU? ‘Skjuter’ LÖSNINGEN på framtiden!

Partiledare Kristersson (M) börjar bli ‘lastgammal’ och kommer ‘dra sig tillbaka’ från politiken om några år. Han vill bli statsminister efter nästa riksdagsval, men verkar INTE vilja ta gängkriminaliteten på allvar som statsminister, utan säger:

”Tar 20 år att lösa gängkriminaliteten”.

 

Kristersson ställer INTE den kritiska frågan hur lång tid Sverige har på sig för att ‘lösa’ gängkriminaliteten innan det kan vara försent.

Han ställer INTE heller den kritiska frågan om gängkriminaliteten överhuvudtaget är möjligt att ‘lösa’ eller om den kommit för att stanna i det svenska samhället.

INGEN problematisering och  INGA lösningar, utan bara ‘tomma ord’.

 

Kristersson anammar politiskt dravel att prata om ‘lösningar’ som tar decennier att planera, genomföra och utvärdera, dvs på lång sikt bortom hans egen tidshorisont som politiker. Det innebär att Kristersson ‘skjuter över’ ansvaret på framtida politiker på samma vis som tidigare politiker skjutit över ansvaret på dagens, vilket pågått sedan 70-talet oavsett politisk färg.

Men INGEN har gjort nåt hittills.

Och fortfarande gör INGEN nåt.

 

Kristersson fortsatta ‘strutsmentalitet’ innebär fortsatt ökning av gängkriminalitet på obestämd tid innan en eventuell minskning kan ske. Han hinner ‘dra sig’ tillbaka från politiken och ‘leva livets glada dagar’ som pensionär långt innan en ‘lösning’ på gängkriminalitet kan uppnås enligt honom.

Han är INTE ensam, utan det ganska tidstypiskt för dagens ‘menlösa’ politiker som INTE ‘vågar’ vidta drastiska åtgärder för att på allvar ‘driva igenom’ konkreta och handlingskraftiga ‘lösningar’ idag istället för hela tiden avvakta till imorgon eller övermorgon. Istället används ‘tomtebloss’ som knappast ‘kastar ljus över’ menings- och verkningsfulla ‘lösningar’.

Varför INTE ‘hårdhandskarna’ NU?

Varför INTE ‘stenhårda’ åtgärder NU?

Varför ‘skjuta’ LÖSNINGEN på framtiden.

SVAR: Kristersson är FEL person på FEL plats vid FEL tidpunkt med FEL åtgärder. 

%d bloggare gillar detta: