BRÅ-rapporten: ‘okontroversiella’ BESKRIVNINGAR som ‘duckar’ för ‘provokativa’ och ‘kontroversiella’ FÖRKLARINGAR – stigmatiserar istället invandrare och ‘drar’ ALLA ‘över en kam’!

Brottsförebyggande rådet (BRÅ) har kommit med en ny rapport med titeln ”Misstänkta för brott bland personer med inrikes respektive utrikes bakgrund” (HÄR och HÄR), dvs en studie om invandringsrelaterad kriminalitet.

En ‘uddlös’ studie med ‘okontroversiella’ BESKRIVNINGAR.

En studie som ‘duckar’ för potentiellt ‘provokativa’ och ‘kontroversiella’ FÖRKLARINGAR.

 

Resultatet i rapporten talar sitt tydliga språk att personer med invandrarbakgrund är överrepresenterade i grov kriminalitet, men det är en mycket liten del av ALLA invandrare som ägnar sig åt grov kriminell verksamhet.

En rapport som ‘bäddar’ för politiska och journalistiska ‘floskler’, ‘villospår’ och ‘bortförklaringar’ (HÄR).

 

Rapporten antyder överrepresentation av invandrare med låg inkomst och låg utbildning ((HÄR), men INGENDERA är förklaringsfaktorer (HÄR). BRÅ har valt att INTE studera ‘förklaringar’ till invandrares överrepresentation i grov kriminalitet. Rapporten ger alltså INGA förklaringar till av invandraringsrelaterad kriminalitet.

BRÅs PK-istiska hållning att INTE studera potentiellt ‘provokativa’ och ‘kontroversiella’ FÖRKLARINGAR till invandringsrelaterad kriminalitet får till följd att:

1) BRÅ bidrar till att ‘stigmatisera’ invandrare.

2) BRÅ bidrar till att invandrare ‘dras över en kam’.

 

%d bloggare gillar detta: