Sveriges Radio ‘GÖR OM, GÖR RÄTT’ – SLUTA stödja ‘våldsbejakande’ konstnärlig frihet som ‘glorifierar’ våld – skattefinansierat ‘hyckleri’ och ‘slöseri’ med skattemedel!

Sveriges Radio (SR) ställs INTE ‘mot väggen’ när det gäller vad ‘ribban ligger’ för att SLUTA stödja ‘våldsbejakande’ konstnärlig frihet som ‘glorifierar’ våld.

Allvarlig brottslighet är uppenbart INTE tillräckligt.

 

Man kan undra var ‘smärtgränsen’ går för SR när det gäller främjandet av brottsdömda artisters musik som både ‘bejakar’ och ‘förhärligar’ kriminalitet med tillhörande hot, våld, våldtäkter, mord m m.

SR agerar etiskt och moraliskt tveksamt, även om det finns ‘dom’ som bedömer att SR ‘gått över gränsen’.

SR tillåts komma undan med ‘floskler’, såsom:

”Tar avstånd från all kriminalitet.”

 

Ett intetsägande svar som innebär ‘absolut’ INGENTING. SR får desutom INGA kritiska följdfrågor överhuvudtaget från journalister, utan enbart slätstruket ‘gulligull’.

Spela musik som ‘livnär’ sig på ‘våldsbejakande’ och ‘glorifierande’ kriminalitet är knappast att ta avstånd från ALL kriminalitet.

Tvärtom, SR främjar istället ‘livsstilskriminalitet‘.  

 

SR säger: ”För oss är det viktigt med den konstnärliga friheten. Det kan låta högtravande, men det handlar om två olika saker: verket som skildrar en verklighet och verkligheten i sig.”

‘Verk’ som skildrar en verklighet och verkligheten i sig, dvs en verklighet som ‘bejakar‘ och ‘glorifierar‘ (livsstils)kriminalitet.  En verklighet som också skapar otrygghet i samhället. En verklighet som dessutom orsakar mänskligt lidande och död. En verklighet som SR bidrar till att stödja med skattemedel.

SR verkar i en verklighetsfrånvänd ‘bubbla’ av faktaresistens‘.

SR ‘bejakar’ och ‘glorifierar’ (livsstils)kriminalitet

 

MED ANDRA ORD, skattefinansierade SR ‘bränner’ skattemedel som kan främja kriminalitet i slutändan. Det innebär att skattemedel på annat håll (t ex polisen och rättsväsendet) måste användas för att bekämpa samma främjande av kriminalitet.

Skattefinansierat ‘hyckleri’ och ‘slöseri’ med skattemedel.

Sveriges Radio – ‘GÖR OM, GÖR RÄTT’.

 

%d bloggare gillar detta: