‘Spretiga’ opinionsundersökningar används av media på ‘jakt efter klick’, men ‘till vilken nytta’ och vem ‘bryr sig’? DÖM SJÄLV!

Medias ‘jakt’ efter ‘klick’.

 

I ‘kölvattnet’ efter händelserna i svensk politik där det för tillfället verkar finnas en knapp majoritet i Sveriges riksdag som saknar förtroende för regeringen har media varit ‘snabba’ med att beställa opinionsundersökningar om vad ‘några’ tycker om detta.

‘Till vilken nytta’ kan man undra – DÖM SJÄLV!

 

Aftonbladet skriver om resultatet i en opinionsundersökning av Demoskop följande: ”Nästan varannan svensk står bakom en misstroendeförklaring av Stefan Löfven.”

SVT skriver om resultatet i en opinionsundersökning av SVT/Novus följande:  ”Sverige är splittrat när det kommer till en misstroendeförklaring mot regeringen. 40 procent tycker att det är rätt – och ungefär lika många tycker att det är fel.”

Resultaten i dessa undersökningar ‘spretar’ och medias bild av opinionsläget ‘spretar’ också. Media försöker få ‘spretiga’ (dvs intetsägande) resultat som om de ‘speglade’ verkligheten.

Den kritiska frågan är hur många i Sverige som egentligen ‘bryr sig’ om en misstroendeomröstning mot en regering i Sveriges riksdag. Det kommer knappast påverkas människors vardag i nuet som har andra viktigare saker att ‘bry sig om’.

Två frågor till dig:

Har Du blivit ‘klokare’ av dessa undersökningar?

‘Bryr DU dig’ om detta politiska ‘spektakel’?

%d bloggare gillar detta: