Statsråd är i tjänst dygnet runt, men ändå har de statssekreterare, presskreterare, politiskt sakkunniga, talskrivare m m – klär de sig själva eller har de ‘påklädare’ också?

Statsråd (statsminister och minstrar) är i tjänst dygnet runt (HÄR).

Arbetsvecka på 168 timmar.

 

Trots mycket höga arvoden på 1,7-2,2 miljoner kr per år (exkl andra förmåner) har statsråd en stab av statssekreterare, presskreterare, politiskt sakkunniga, talskrivare m m (HÄR). N otera att regeringskansliet har cirka 5.000 anställda (HÄR).

En relevant fråga är vad alla dessa anställda på regeringskansliet gör på jobbet varje dag, men en viktigare fråga är vad gör statsministern och hans tjugotal ministrar på jobbet varje dag DYGNET RUNT.

Statsråd påstås ju vara i tjänst 24/7/365, dvs dygnet runt sju dagar i veckan under årets alla dagar.

 

Alla dessa anställda kring varje statsråd väcker funderingar om vilka arbetsuppgifter statsråden utför  dygnet runt. Det verkar INTE finnas mycket utrymme för ‘eget arbete’ med dessa staber eller ‘horder’ av människor som omger och bistår varje statsråd i smått och stort.

De nuvarande statsråden i regeringen saknar ofta relevant utbildning och saknar dessutom ofta högre avslutad utbildning (HÄR och HÄR). Det kanske INTE är så konstigt att de måste ha en stab kring sig eftersom deras egen kompetens kan vara bristfällig, i värsta fall obefintlig. Så vad gör statsråden egentligen?

Klär statsråden sig själva eller har de ‘påklädare‘ också?

Ett svar till “Statsråd är i tjänst dygnet runt, men ändå har de statssekreterare, presskreterare, politiskt sakkunniga, talskrivare m m – klär de sig själva eller har de ‘påklädare’ också?”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: