Statsministrar och ministrar i Sverige har ‘guldkant på sin tillvaro’ och verkar vara ‘friskast’ i världen eller bara ytterligare en ‘gräddfil’? GISSA EN GÅNG!

Svenska statsråd (dvs statsminister eller minister) har ett uppdrag som gäller dygnet runt, alla dagar hela året (HÄR). Statsråd har arvode för sitt uppdrag och omfattas inte av de vanliga reglerna om sjukförsäkring, föräldraförsäkring och semester. I de fall ett statsråd bedömer att han eller hon inte kan fullgöra sitt uppdrag som statsråd på grund av sjukdom ska avdrag göras på arvodet.

Statsmininster Löfven och dryga 20-talet ministrar (HÄR) är i princip ALDRIG sjuka.

 

Detta är dock INGET nytt fenomen att statsråd nästan aldrig ‘sjukskrivit’ sig de senaste fyra mandatperioderna – se 2014-2018 (HÄR) och 2006-2014 (HÄR). Under den senaste mandatperioden 2018-2021 har hittills bara ett statsråd ‘sjukskrivit’ sig (Annika Strandhäll) enligt Regeringskansliets presstjänst.

Svenska statsråd måste vara bland de ‘friskaste’ i världen.

De är i princip ALDRIG sjuka trots att de är i tjänst dygnet runt.

 

Hmmm… …givetvis är de också drabbade av sjukdom som ALLA andra, men de har en ‘gräddfil’ som innebär  att INTE behöva anmäla detta.

Statsråd som är i tjänst dygnet runt och samtidigt är i tjänst trots att de är sjuka är ‘gräddfilsrofferi’ och uruselt föredöme för ALLA andra i samhället när det gäller att ‘mjölka’ välfärdssystemen på pengar.

Det görs INGA obligatoriska kontroller av svenska statråd, vilket innebär att de kan vara nedsövda och genomgå kirurgiska ingrepp eller genomgå behandlingar som innebär att de INTE kan vara i tjänst, men detta anmäler de INTE för att undvika avdrag från sitt SKYHÖGA arvode.

Är det INTE dags att statsråd också följer de sjukregler och system som gäller för alla andra?

Det är alltså INTE bara riksdagens pensionssystem (HÄR) som är ‘guldkantat’, utan statsrådens sjukvårdssystem är också ‘guldkantat’.

Dessutom innebär uppdraget som statsråd ett  ‘guldkantat’ arvode på 1,7-2,2 miljoner per år exkl andra förmåner (HÄR).

 

%d bloggare gillar detta: