Sveriges ‘corona’-siffror jämförda med Danmark, Finland och Norge – DEL 3: Fakta ‘talar sitt tydliga språk’, men regeringen och FHM ‘låtsas som det regnar’!

Folkhälsomyndigheten (FHM) ‘tonar ner’ och ‘rundar av’ Sveriges ‘corona’-siffror (HÄR).

Jämför dessutom Sverige med ICKE-jämförbara länder (HÄR).

 

Nedan följer fyra diagram, varav tre illustrerar på olika vis totalt antal avlidna i Sverige jämfört med jämförbara länder (dvs Danmark, Finland och Norge) utan att ‘tona ner’ och ‘runda av’ Sveriges ‘corona’siffror. Det fjärde diagrammet illustrerar antal gånger fler avlidna per capita i Sverige jämfört med grannländerna.

Notera att smittspridning, sjuklighet och dödlighet går ‘hand i hand’.

 

Det innebär att om ‘coronadöden’ varit hög, så har även smittspridningen och sjukligheten varit hög. ‘Coronarelaterad’ sjuklighet och död är en ‘dominoeffekt’ av smittspridningen i samhället, vilket innebär att länder som infört effektiva åtgärder som eftersträvat kontroll av ‘coronaviruset’ har haft låg smttspridning (t ex Australien, Kina, Nya Zeeland, Sydkorea och Taiwan). De motsatta exemplen på länder som låtit smittspridningen ‘härja’ är t ex Brasilien, Sverige och USA. Danmark, Finland och Norge har däremot strävat efter åtgärder för att på kontroll på smittspridningen, vilket ‘lyser igenom’ i diagrammen nedan.

Därav fokuserar diagrammen på den variabeln som INTE har någon återvändo, nämligen antalet döda. 

 

Källa för samtliga diagram är FHM (HÄR).

Diagrammet ovan redovisar antalet dagligen rapporterade döda per vecka.

(Diagrammet ovan – logaritmisk skala)

Diagrammet ovan visar med all tydlighet att Sverige ‘vecka efter vecka’ legat på ett konstant högre dödlighet än Danmark, Finland och Norge tillsammans. Sveriges dödstal är totalt 5,5 gånger fler döda per capita jämfört med grannländerna på samma vis som både smittspridning och sjuklighet varit många gånger högre (HÄR).

Det råder således INGEN tvekan om att Sverige misslyckats med att skydda befolkningen från dödlighet (dvs också smittspridning och allvarlig sjuklighet).

Regeringen och FHM ‘låtsas som det regnar’.

 

 

%d bloggare gillar detta: