WHO och FHM: expertmyndigheter och deras experter ‘pratade i nattmössan’ – ‘pannkaka’ när politisk och ekonomisk hänsyn blandas med vetenskap!

WHO tog politisk och ekonomisk hänsyn i ett tidigt skede av pandemin och tonade ner hotet från Wuhan.

Känner personligen en person som var i Peking i mitten av december 2019 och berättade att det i folkmun’ var allmänt spritt att det som höll på att hända i Wuhan var något allvarligt, dvs inget vanligt virus.

Folkhälsomyndigheten (FHM) gjorde samma sak trots att hotet redan fanns i Europa och härjade med våldsam kraft i Italien för att sedan få land efter land ‘i brygga’.

Det skulle inte drabba världen eller Sverige!

WHO och FHM –  s k expertmyndigheter och experter som ‘pratade i nattmössan’.

För världen har WHOs senfärdighet och flathet orsakad av att väga in politiska och ekonomiska hänsynstaganden lett till pandemin till slut exploderade runt om i världen bortom kontroll.

Värdefull tid gick förlorad.

 

För Sverige har FHMs senfärdighet och flathet att väga in politiska och ekonomiska hänsynstaganden inneburit en katastrof som saknar motstycke i modern tid och en katastrof som fortfarande pågår trots vaccineringar pågått några månader.

Resultatet  hittills motsvarar nästan 20x en normal säsongsinfluensa.

 

Du kanske kommer ihåg en viss ‘föredetting’ Giesecke (f d FHM-expert och rådgivare till WHO) som tvärsäkert gång på gång ‘pratade i nattmössan’ (HÄR)  under ‘den första vågen’ och dessutom fick utbetalt stora belopp från FHM (HÄR). Nyligen totalsågas han av Norges ‘Tegnell’ (HÄR). Giesecke tid i rampljuset kan beskrivas som ‘upp som en sol ner som en pannkaka’.

Generaldirektör Carlsson på FHM hade samma urusla verklighetsförankring (HÄR) som självsäkert också ‘pratade i nattmössan’ och utan ödmjukhet listar den ena felaktigheten eller ‘osanningen’ efter den andra om COVID-19. Statsepidemiolog Tegnells verklighetsförankring var också urusel (HÄR).

De s k experterna som hade RÄTT är få, men alla de som hade FEL är många – ett underbetyg i ‘kollosalformat’.

Att FHM hade fel är en sak, men inte ens WHO hade rätt.

När politiska och ekonomiska hänsynstaganden prioriteras i vetenskap blir resultatet ‘pannkaka’.

%d bloggare gillar detta: