Tegnells avtal med Giesecke – ‘luktar’ vänskapkorruption – Vad ‘f*n’ fick myndigheten för pengarna? Tänk om det varit Åkesson!

Tänk om det hade varit partiledare Åkesson som skrivit avtal med en f d riksdagsledamot på samma vis.

 

Då hade media ‘ältat’ detta ‘stup i kvarten’ på samma vis som de ‘ältade’ den s k ‘järnrörsskandalen‘, men eftersom statsepidemiolog Tegnell är medias ‘gunstling’ upphör rubrikerna nästan innan de ens uppstått.

Historien är enligt följande: i början av pandemin skriver statsepdiemiolog Tegnell ett lukrativt avtal (Giesecke Avtal 1) med en f d chef, f d statsepidemiolog och numera pensionär.  Tegnell skriver alltså ett avtal med en s k ‘expert’, vars ‘bäst-före-datum’ gått ut, värt upp till 1.000.000 kr under 2020. Detta avtal skrivs trots att  ‘expertkunskap är en ‘färskvara’.

Verkar vara ett skolexempel på nepotism istället för meritokrati.

Dvs ‘vänskapskorruption’ istället för ‘kompetens’.

 

Det visade sig efterhand att det mesta som Giesecke självsäkert påstod ‘i parti och minut’ i media var ‘fejk’, dvs ovetenskapligt dravel.

Giesecke hade i princip ‘fått allt om bakfoten’ och var ofta dåligt påläst’.

 

Tegnells avtal med Giesecke syftade till att ‘hjälpa till med modellering’ trots att FHM har över 500 anställda och generaldirektör Carlson skrytit om myndighetens interna expertis. Scenarierna som togs fram visade sig alla vara helt och hållet felaktiga, dvs obefintlig relevans med verkligheten.

Frågan är befogad: ‘Vad f*n fick myndigheten för pengarna?

 

Hans avtal avslutades i all tysthet i förtid (Giesecke Avtal 2), utan några kritiska frågor ställts till Tegnell. Följande belopp betalades ut från FHM till Giesecke:

78.125,00 kr (Giesecke 1)

185.937,50 kr (Giesecke 2)

115.625,00 kr (Giesecke 3)

104.687.50 kr (Giesecke 4)

48.437,50 kr (Giesecke 5)

82.812,50 kr (Giesecke 6)

Summa: 615.625,00 kr

 

Notera att ovanstående filer är offentliga handlingar som kan begäras ut av vem som helst från Folkhälsomyndigheten.

Media har INTE ställt en enda fråga vad myndigheten fick för 615.625 kr och således INTE heller ställt några frågor om varför avtalet avslutades i förtid.

Känns bilden igen? Varför ställs INGA kritiska frågor? Varför sker INGEN granskning?

OM IGEN – tänk om det varit Åkesson som skrivit ett liknande avtal i samma anda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggare gillar detta: