Sveriges Radio granskar en sluten FB-grupp som är kritisk till den svenska coronastrategin, men INTE grupper och aktörer som ‘skönmålar’ den?

Utan att känna till i detalj vad en s k sluten Facebook-grupp tycker, tänker och skriver om den svenska ‘coronastrategin’, så framstår Sveriges Radios (SR) reportage (HÄR) om denna grupp som ett skolexempel på att gå statsmaktens och makthavares ärenden.

Det verkar som SR inte förstått att media utomlands som helhet ALDRIG lovordat den svenska hanteringen av pandemin.

 

Det har bara varit enstaka personer, men INGEN regering eller organisation har officiellt stöttat Sveriges hantering. Tvärtom har det vid flera tillfällen ‘mellan raderna’ framkommit kritik mot Sveriges vägval och åtgärder.

Sverige har INTE varit villiga att samarbeta internationellt och inte ens med den nordiska grannländerna.

Har istället ‘kört’ sitt eget ‘race’. 

 

Media internationellt rapporterade i pandemins början om den svenska ‘coronastrategin’ med ‘skräckblandad förtjusning’ som gick emot WHO och internationell expertis.

När den svenska hanteringen visade sig vara baserad på ovetenskapligt dravel om ‘ditt och datt’ övergick rapporteringen internationellt istället om det etiska och moraliska förfall (t ex HÄR) som Sverige uppvisade när det gäller medmänsklighet, skydda befolkningen och rädda liv.

Det är regeringens och Folkhälsomyndighetens hantering av pandemin som ‘solkat ner’ Sverigebilden.

 

Regeringens och Folkhälsomyndighetens senfärdiga och tafatta hantering  har haft likheter med Trumps och Bolsonaros synsätt, men detta har SR inte granskat eller rapporterat om.

Medias rapportering internationellt har INTE påverkats av en sluten FB-grupp i någon nämnvärd utsträckning.

Det är struntprat och ‘fördummande’ av internationell media.

 

Det är bara ett försök att vilseleda och bortförklara varför media internationellt är kritiska till Sveriges hantering av pandemin. Media internationellt granskar och förhåller sig kritiska på egen hand. De behöver INTE hjälp av FB-grupper.

Den kritiska frågan är varför SR inte gjort samma ‘kritiska’ reportage om FB-grupper och andra aktörer som okritiskt ‘skönmålar’ den svenska hanteringen.

 

Regeringens och Folkhälsomyndighetens påstående om att den svenska strategin varit rätt och fortsätter vara rätt är anmärkningsvärt och borde ‘nagelfaras’ på djupet av svensk media, men så har INTE skett.

Media har mestadels bara ‘skrapat’ på ytan.

Enbart ‘fåfänga’ försök till granskning.

 

Fakta talar sitt tydliga språk (HÄR) – Sverige tillhör ett av de värst drabbade länderna när det gäller mänskligt lidande och död (t o m värre än Brasilien som svensk media gärna ‘svartmålar’).

En kritisk FB-grupp borde ses som ett självklart inslag i en demokrati.

Men SRs reportage verkar återspegla en illa dold intolerans och ‘svartmålning’ mot ‘oliktänkande’.

%d bloggare gillar detta: