‘Handen på hjärtat’ – Är den siste levande och politiskt aktive ‘socialdemokraten’ som är värd namnet en Sverigedemokrat?

Ideologiskt anständiga socialdemokrater verkar INTE längre finnas kvar i socialdemokratins toppskikt.

SD verkar i mångt och mycket anammat socialdemokratins kärnvärden att värna om folks väl och ve.

 

Göran Persson var nog en av de sista ideologiskt anständiga partiledarna för socialdemokratin. Håkan Juholts tid blev kort som partiledare, men verkade vara en ideologiskt anständig socialdemokrat.

Mona Sahlin är nog den första partiledaren som övergav den anständiga ideologi och kärnvärden som socialdemokratin ‘stått upp’ för sedan partiets början. Stefan Löfven har visat sig vara en ideologiskt oanständig socialdemokrat under migrationskrisen och ånyo under pandemin där människors väl och ve nedprioriterats och ‘kastats i papperskorgen’.

Övriga i partiets toppskikt verkar INTE heller vara ideologiskt anständiga socialdemokrater, såsom Hallengren, Johansson, Damberg eller andra i dagens anhang.

INGEN i dagens socialdemokratiska toppskikt verkar ‘platsa’ i gruppen ‘ideologiskt anständiga socialdemokrater’.

 

En tänkbar kandidat som fortfarande står upp för en ideologiskt anständig socialdemokrati är däremot Göran Greider på Dala-demokraten (HÄR) som i ‘ur och skur’ står upp för en ideologiskt anständig socialdemokrati.

Greider representerar INTE den politiskt korrekta populism som präglar dagens vilsna socialdemokrati.

 

Dagens socialdemokrati präglas av verklighetsfrånvänt dravel och självgoda floskler. Greider däremot viker INTE ner sig för den arrogans och oduglighet som numera verkar ha cementerats i socialdemokratins egotrippade och narcissistiska toppskikt (HÄR).

Frågan är om SDs anammande av en modifierad form av anständig socialdemokrati är ‘äkta’ eller bara ett maktspel?

SDs totala tystnad kring turerna för Löfvens och hans ministrars klavertramp och dessutom Eliassons omdömeslösa beteende väcker frågor.

Kan SD anamma den anständiga socialdemokratins kärnvärden när det gäller folks väl och ve? 

Det finns nog många som hoppas på SD som en uppgraderad socialdemokrati 2.0, men frågetecknen börjar torna upp i horisonten.

 

 

%d bloggare gillar detta: