LÄSVÄRD NOTIS från SVT om Kinas hantering av COVID-19 – Sveriges hantering är 100% ‘raka motsatsen’, dvs ‘mardrömsscenario’ istället för ‘drömscenario’!

Ett drömscenario att vara äldre, sjuk eller tillhöra en riskgrupp.

SVT skriver om Kinas hantering av COVID-19 (notis postad kl 11:19 – HÄR).

Ett annat exempel på Kinas hantering av COVID-19 finns HÄR.

 

*** (Citat)

”Peking efter fem nya smittfall – Nödläge som i krig är utlyst i Shunyi i nordöstra Peking sedan fem nya coronafall upptäckts på lördagen efter två fall dagen innan.

Det var i smittspårningen efter de två första fallen som de fem nya upptäcktes och nu ska områdets nära 800 000 invånare coronatestas, berättar den lokala smittskyddschefen. Två byar kommer att isoleras helt.

De två första smittade är en 31-årig kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär och en 29-årig kvinna på en amerikansk teknikfirma.

På annat håll i Peking upptäcktes dessutom en symptomfri smittbärare i fredags, en flyganställd som nyss anlänt från Sydkorea. I torsdags visade sig en hotellanställd i regeringsdistriktet bära på coronavirus, varvid all personal på restauranger och i frysvaruhanteringen i hela distriktet med 1,5 miljoner invånare började testas.

Veckan innan hade två fall konstaterats i Peking, som annars varit fritt från covid-19 i flera månader, enligt officiella källor. Nu ber kommunledningen alla biografer, bibliotek, museer och nöjesställen att minska publiken till 75 procent av kapaciteten.

Vid tåg och flyg ska desinficering och temperaturmätning genomföras och befolkningen uppmanas att vara extra vaksam och göra allt för att inte smittan ska spridas. Man ser med viss fruktan fram mot nyårsfirandet den 12 februari.”

*** (Slut citat)

INTE konstigt att KINA har få eller INGA fall under långa perioder trots en befolkning på 1,4 miljarder.

Sverige har tusentals fall varje dag med en befolkning på 10 miljoner.

INTE konstigt att få avlidit i Kina, men många i Sverige.

%d bloggare gillar detta: