Regeringen och FHM: Varför införs INTE åtgärderna NU, istället förrän om en knapp vecka, när ALLA siffror ‘pekar’ FEL just nu? SVAR: Bara ett spel för gallerierna!

Det känns tröstlöst och hopplöst att regeringen och Folkhälsomyndigheten INTE kan reagera och agera i tid med tillräckliga åtgärder.

 

Hade regeringen och Folkhälsomyndigheten menat allvar med dagens åtgärder, så hade dessa varit på plats idag, eller ännu hellre före BLACK FRIDAY och BLACK WEEK. Men istället skall julhandeln först räddas, istället för att undvika allvarlig sjuklighet och förlorade liv.

Anledningen till varför INTE åtgärderna införts tidigare eller ens idag är att ekonomiska prioriteringar görs på bekostnad av sociala. INTE ens munskydd skall införas nu, utan kanske och i bästa fall om TRE VECKOR. 

Åtgärder skall alltså börja gälla om en knapp vecka, dvs INTE förrän efter julhandeln avslutats.

 

Det kommer givetvis att vara ‘smockfullt’ i många butiker och köpcentrum under helgen och dagarna fram till julafton. Hotet om inställd mellandagsrea kan få handeln att börja REA redan NU, vilket kan öka trängseln ännu mer

NÄSTAN EN VECKA är lång tid – smittotal, individer i behov av slutenvård och intensivvård samt avlidna kommer därmed att förvärras.

Det innebär onödigt mänskligt lidande och död!

 

Åtgärderna finns HÄR eller HÄR efter ‘tycke och smak’.

 

%d bloggare gillar detta: