KUNGEN: ”Jag anser att vi har misslyckats.” – Kunde knappast sagt att ‘vi har lyckats’, eller hur?

Till och med KUNGEN uttalar sig om den svenska hanteringen av pandemin: ”Jag anser att vi har misslyckats.” Kritik förs fram mot KUNGEN (HÄR), men KUNGEN säger bara det uppenbara.

KUNGEN uttalar sig bara om ‘elefanten i rummet’ som stavas:

M-I-S-S-L-Y-C-K-A-N-D-E.

 

KUNGEN kunde knappast sagt att ‘Jag anser att vi har lyckats’, när verkligheten i form av smitto-, sjuk- och dödstal talar sitt tydliga språk.

Siffror pekar dessutom på att det värsta kan ligga framför oss, när många i samhället kanske tror att det är tvärtom och dessutom vaccin hägrar i horisonten. Effekten av vaccin kommer dessutom att ta flera månader innan den ger betydande effekt på smittspridning, sjuk- och dödstal.

Frågan är när måttet är rågat, förtroendet förbrukat och tålamodet slut med Folkhälsomyndigheten innan regeringen med statsminister Löfven i spetsen reagerar och agerar.

Troligtvis ALDRIG, tyvärr!

 

På Löfvens axlar vilar det yttersta ansvaret för hanteringen av pandemin som lett till omfattande smittspridning, skyhöga sjuk- och dödstal jämfört med Danmark, Finland och Norge. Han har överlåtit ansvaret till statstjänstemän som från första början haft fel och gjort fel, men är immuna mot kritik.

Det är för dumt för att vara sant, men är tyvärr sant.

 

Dessa statstjänstemän som pratar nonsens om ‘lacka kurvor’ och ‘platåtendenser’, när nivåerna är skyhöga. Dessa statstjänstemän som INTE vill jämföra Sverige med andra länder, men som trots detta på varje presskonferens ägnar merparten av sin tid till att just prata om andra länder. och dessutom jämför Sverige med icke-jämförbara länder,

Dessa statstjänstemän som ‘tror sig veta bättre’ än alla andra är en samhällsfara och en fara som blivit verklighet.

 

Det var nog få som trodde att Sveriges hantering skulle komma baseras på ovetenskapligt dravel om okontrollerad smittspridning och förhoppning om snar flockimmunitet, när omvärlden varnade för dess allvarliga konsekvenser gällande sjuklighet och död.

Löfven har vägrat lyssna på oberoende experter och professionen internationellt, utan satt sin tilltro en inavlad grupp statstjänstemän på en svensk myndighet.

Löfven förstår INTE innebörden av ackumulerad kunskap i forskarsamhället, utan är enögd i sin förståelse och saknar kritiskt förhållningssätt.

KUNGEN verkar mer klarsynt!

%d bloggare gillar detta: