PROGNOS: 9.000 ‘coronadöda’ kring årskiftet alltmer troligt, dvs INGEN HÖGODDSARE – ALLA nyckelparametrar pekar dödligt FEL!

9.000 ‘coronadöda’ kring årsskiftet är alltmer troligt.

 

En analys av empiriska hälsodata (t ex HÄR, HÄR, HÄR, HÄR och fler följer de närmaste dagarna) sedan pandemins början visar inte bara mörka moln under jul- och nyårshelgerna, utan nattsvarta moln som kan dröja kvar långt in i januari.

Under tiden kommer alltför många avlida av COVID-19.

 

Analyserade nyckelparametrar beter sig nästan linjärt tillsammans: (i) %-andelen positiva test (andel bekräftade fall), (ii) antal patienter i behov av slutenvård, (iii) patienter på IVA, och slutligen (iv) antal avlidna. Utvecklingen för dessa är till och med positivt kurvlinjära, dvs indikerar högre antal än de linjära.

INGEN av dessa nyckelparameterar pekar RÄTT.

 

De första två veckorna i december (dvs 1-15/12) har nästan 900 avlidit av COVID-19. Hittills (15/12) har 7.667 avlidna rapporterats (HÄR), men exklusive eftersläpning i denna rapportering som visat sig vara betydande under två  till tre veckor.  Cirka 2.100 COVID-patienter befinner sig i slutenvård (HÄR) och ytterligare 265 på IVA (HÄR). Dessutom, signaler om hårdare gallring kan utläsas mellan raderna (HÄR). vilket är detsamma som ändå fler kommer att avlida.

9.000 ‘coronadöda’ kring årsskiftet är INGEN ‘högoddsare’.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten fortsätter reagera och agera ‘försent’ och ‘för lite’ (HÄR)

 

%d bloggare gillar detta: