‘Dönickarna’ och ‘dårfinkarna’ på FHM ger råd inför jul och nyår utan nämna ‘elefanten i rummet’ – j*vla ‘strutsmentalitet’ och regeringen ‘dödstyst’, men skall skicka SMS till ALLA!

På den senaste presskonferensen (12/10) blev det pinsamt uppenbart att Folkhälsomyndigheten under absolut INGA omständigheter rekommenderar mun- eller andningsskydd.

Folkhälsomyndighetens råd inför jul-, mellandags- och nyårsmiddagar är enligt följande:

FÅ personer

HÅLL avstånd

GOD ventilation

STORA utrymmen

VAKSAMHET på minsta symptom

OCH som ‘grädde på moset’ HELST utomhus!

Varje tillfälle där ovanstående råd INTE upprätthålls kan bidra till smittspridningen i samhället, men det är oseriöst att till varje pris undvika det uppenbara för att ‘ta det säkra före det osäkra’.

‘ELEFANTEN’ i rummet nämns INTE.

 

Att en Folkhälsomyndighet i sina råd vägrar rekommendera det som är allmänt känt och vedertaget internationellt borde få allvarliga konsekvenser för de ansvariga, men en tam och lam regering som ‘sitter i baksätet’ och låter någon annan ‘tuta och köra’ utan körkort är löjeväckande. Så vad är ‘elefanten i rummet?

INTE ett ord om mun- eller andningsskydd.

 

Istället för reagera och agera så uppdrar regeringen till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Folkhälsomyndigheten att skicka ett SMS till Sveriges befolkning (HÄR).

Bra jobbat, Löfven och Hallengren!

 

Många kommer nog INTE bry sig om ett sådant SMS när regering och myndigheter visat sig vara nästintill värdelösa på att hantera pandemin. Det kommer troligtvis istället att skämtas rejält om detta SMS!

ETT RÅD: skaffa andningsskydd FFP2 till ALLA nära och kära – ta det säkra före det osäkra!

 

10-pack kostar 350 kr på certifierade apotek (t ex HÄR). Notera att ‘vanliga’ munskydd har en betydligt mindre skyddande effekt. FFP2 andningsskydd är bekväma att använda under många timmar. De skyddar användaren och andra i närheten. En enkel och effektiv åtgärd till låg kostnad, så att ALLA kan medverka under jul- och nyårsfirande, givet att försiktighet alltid är 100% närvarande.

Undvik vara ‘dönick’ och ‘dårfink’ – använd sunt förnuft och var rädd om nära och kära.

 

Använd FFP2-skydd under HELA familjesammankomsten och ta bara av dem för att äta och dricka sittande på en stol med placering av riskpersoner vid bordsända på avstånd om möjligt eller helst annat bord med fönster på glänt om möjligt.

Sörj samtidigt för att så många av råden som möjligt från Folk(o)hälsomyndigheten efterlevs, även om myndighetens  sista råd om att ‘helst vara utomhus’ är ‘skrattretande’ (läs nonsensprat) beaktande av årstiden och väderförhållanden som råder.

Men rådet kommer ju från ‘dönickarna’ och ‘dårfinkarna’ på Folk(o)hälsomyndigheten.

De verkar leva i en ‘bubbla’ av förnekelse och övertro på egen förmåga och intellekt långt ifrån verkligheten för oss alla.

 

%d bloggare gillar detta: