FAKTA OM milstolpen 6.000 ‘coronadöda’: motsvarar 10.000 i Danmark, Finland och Norge TILLSAMMANS, men som bara har 1.400 döda – Maktmissbruk i den svenska ankdammen med foliehattar!

Regeringen och Folkhälsomyndigheten hävdar ihärdigt att Sveriges pandemistrategi fortfarande är ‘rätt’ trots att Danmark, Finland och Norge tillsammans har mycket lägre dödstal.

Några faktajämförelser med grannländerna i Norden:

DANMARK:

1) I Danmark motsvarar 6.000 ‘coronadöda’ cirka 3.400 döda per capita, men har hittills enbart drygt 720 ‘coronadöda’ – en skillnad på cirka 2.700 döda. Sverige har således cirka 5 gånger fler döda än Danmark per capita.

FINLAND:

2) I Finland motsvarar 6.000 ‘coronadöda’ cirka 3.200 döda per capita, men har hittills enbart drygt 360 ‘coronadöda’ – en skillnad på cirka 2.800 döda. Sverige har således cirka 9 gånger fler döda än Finland per capita.

NORGE:

3) I Norge motsvarar 6.000 ‘coronadöda’ cirka 3.200 döda per capita, men har hittills enbart drygt 280 ‘coronadöda’ – en skillnad på cirka 2.900 döda. Sverige har således cirka 11 gånger fler döda än Norge  per capita.

DANMARK; FINLAND och NORGE tillsammans:

4) Det innebär att Sverige hittills haft cirka 4.600  fler döda TOTALT än grannländerna TILLSAMMANS. Det innebär också att Sverige hittills haft cirka 7.500  fler döda PER CAPITA (dvs i förhållande till folkmängd) än grannländerna TILLSAMMANS. Sveriges dödstal per capita är således drygt 7 gånger dödstalen i Danmark, Finland och Norge tillsammans!

Statsminister Löfven, socialminister Hallengren och FHM med generaldirektör Carlson och statsepidemiolog Tegnell vägrar fortfarande erkänna att Sveriges strategi var FEL.

Maktmissbruk i den svenska ankdammen med foliehattar!

 

%d bloggare gillar detta: