Tegnell ‘dribblar bort’ journalister med villospår och rökridåer istället för att journalister sätter Tegnell ‘på pottkanten’!

Det är uppseendeväckande och skrämmande hur ofta statsepidemiolog Tegnell kan flytta fokus på journalisters frågor, utan att de ställer följd- och motfrågor.

Tegnell svarar ofta undvikande och lämnar vilseledande svar.

Journalister med ‘dumstrutar’ på huvudet.

 

Tegnell känner sig nog ganska nöjd och belåten med att han kan fortsätta med detta, utan att journalister inser hur han ständigt och jämt ‘blåser’ dem på svar på deras ställda frågor.

Några ‘dagsfärska’ exempel:

 

1) På frågor kring att antalet ‘coronadöda’ fördubblats’ mellan september och oktober och att fler dog i Sverige än i hela övriga Norden tillsammans säger Tegnell: ”Vi i Norden har klarat oss relativt bra så här långt…”.

Han ‘villar bort’ journalisten som inte ens verkar fattat innebörden av sin egen fråga och än mindre Tegnells svar. Frågan handlade om Sverige, men Tegnell svarar med hänvisning till Norden.  Detta kallas fokusförflyttning, vilket Tegnell ägnar sig åt hela tiden när han får frågor som anspelar på att den svenska strategin misslyckats. Faktum är att Sverige hela tiden har haft högre dödstal per capita än Danmark, Finland och Norge TILLSAMMANS sedan pandemins början ((HÄR). 

Tegnell ‘dribblar bort’ journalister med villospår och rökridåer.

Flyttar ständigt fokus för att dölja sitt misslyckande som statsepidemiolog.

Ovärdigt en statsepidemiolog som borde rapportera sakligt och objektivt.

Men Tegnell bryr sig bara om att ‘rädda sitt eget skinn’, INTE ‘andras’ som drabbats och kommer att drabbas av allvarlig sjuklighet och död.

 

%d bloggare gillar detta: