FHM har ‘målat in sig i ett hörn’: mun- och andningsskydd rekommenderas INTE ALLS trots snabb ökning av smittspridning – ett samhällsfarligt tabu!

Det är chockerande och oroande att mun- och andningsskydd fortfarande INTE rekommenderas av FHM trots den snabba ökningstakten i spridningen av Covid-19 i t ex Skåne (HÄR). Det rekommenderades INTE i Uppsala och kommer sannolikt INTE att rekommenderas i storstadsregionerna Stockholm och Göteborg som också har snabba ökningar (HÄR). Regeringen och FHM fortsätter istället att ‘sila mygg och svälja kameler’.

FHM har målat in sig i ett hörn – ‘högmod går före fall’.

INTE ett ord om mun- eller andningsskydd – det är ‘tabubelagt’.

 

Följande råd gäller fr o m 27/10 för Skåne (HÄR), men notera att mun- och andningsskydd INTE nämns överhuvudtaget:

  • Undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel. Resor som inte går att undvika – till exempel till ett arbete där man verkligen måste vara på plats – kan alltid genomföras.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Smittskyddsläkaren i Skåne betonar att det viktigaste är att undvika idrottsträningar, matcher, cuper och tävlingar, särskilt sådana som drar deltagare från andra regioner.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Munskydd används i nästan hela världen, men regeringen och FHM ‘sticker huvudet i sanden’.

Inför ‘munskydd’  (IIR) för ‘under 60’ och ‘andningsskydd’  (FFP2 och FFP3) för 60+ enligt WHOs rekommendationer som följer:

 

“Regeringar bör uppmuntra den breda allmänheten att bära munskydd där det förekommer en allmän spridning och där det kan vara svårt att hålla rekommenderat avstånd till andra, till exempel i kollektivtrafiken och andra mindre utrymmen. I områden med samhällsspridning rekommenderar vi att personer som är 60 år och äldre samt de som har bakomliggande sjukdom bör bära medicinsk ansiktsmask i situationer där fysisk distansering inte är möjlig”.

FHMs tabu mot mun- och andningsskydd är samhällsfarligt.

Regeringen är dödstyst och media ställer INGA kritiska frågor.

Trots att tabut kan orsaka ökad allvarlig sjuklighet och dödlighet för äldre och andra riskgrupper.

 

%d bloggare gillar detta: