UPP- OCH NERVÄNDA VÄRLDEN: Restriktioner för 70+ tas bort trots att smittspridningen ökar kraftigt – regeringen och FHM ‘silar mygg och sväljer kameler’!

I tidigare inlägg (t ex HÄR och HÄR) i somras har påpekats det absurda att 70+ och andra riskgrupper påtvingats kraftiga restriktioner i vardagslivet, medan ALLA andra kunnat ‘köra på’ mestadels som vanligt.

En ohållbar strategi.

Trots regeringens och FHMs ständiga tjat om att åtgärder måste vara hållbara, så har de först nu insett det ohållbara att bara en del av befolkningen tvingats till kraftiga restriktioner i vardagen (HÄR). De har inte vågat ‘dra åt tumskruvarna’ för alla, för att förhindra smittspridning, sjuklighet och död, utan ägnat sig åt populism.

Strategin bygger INTE på en bärande idé för allas bästa.

Det är dessutom märkligt att restriktioner tas bort JUST NU när smittspridningen i samhället ökar kraftigt vecka för vecka, istället för i somras när smittspridningen var mycket lägre.

Upp- och nervända världen.

Man undrar varför regeringen och FHM har haft så svårt att se verkligheten gällande ohälsa för 70+ (HÄR). Nu verkar det ske på grund av ökat missnöje och, inte för att tillfället är väl valt, utan andas populism igen.

Kommer sannolikt leda till fler döda, då ALLA andra kan ‘köra på’ som vanligt.

När man släpper på restriktioner, så borde man öka dem på andra VIKTIGA områden i tider när smittspridningen ökar om målen med strategin beaktades (dvs minimering av sjuklighet och dödlighet), men så har INTE skett från första början.

Hade varit läge att införa striktare regler och begränsningar för ALLA.

Dessutom munskydd i kollektivtrafiken och offentliga inomhusmiljöer.

Men detta verkar tabu. Det är hundratusentals människor varje dag som åker kollektiv eller vistas i offentliga inomhusmiljöer, men INGA skärpta regler införs överhuvudtaget.

INGEN ‘storslägga’, utan istället tar regeringen och FHM fram ‘pincetten’ och skärper reglerna för nattklubbar.

Minst sagt skrattretande. Dessa sammankomster kan knappast driva smittspridningen på samma vis som t ex trängsel i kollektivtrafiken eller andra offentliga inomhusmiljöer.

Inte särskilt många 70+ går på nattklubb heller, men väldigt många vill känna sig tryggare i kollektivtrafiken och offentliga inomhusmiljöer.

Regeringen och FHM säger att ALLA ska ta ansvar, men det rimmar illa när fokus läggs på nattklubbar, men INGENTING om kollektivtrafik och offentliga inomhusmiljöer — ett löjets skimmer.

Regeringen och FHM ‘silar mygg och sväljer kameler’, istället för att minimera smittspridning, mänskligt lidande och död.

70+ har knappast ‘fått ‘friare tyglar’ mer än på pappret.

%d bloggare gillar detta: