Tegnell: Inte ‘after work’, men fritt fram för trängsel i kollektivtrafiken utan munskydd – LOGIK och SUNT FÖRNUFT à la Löfven!

Statsepidemiolog Tegnells motsägelsefulla uttalanden tar aldrig slut om Covid-19 som dessutom kan ses som ologiska och sakna sunt förnuft.

Dessa avslöjar att den s k ‘coronastrategin’ INTE har en bärande idé som håller ihop föreskifter och allmänna råd.

 

Statsminister Löfven är INTE heller känd för att vara logisk och besitta sunt förnuft, utan kan häva ur sig förvånansvärt ologiska argument som saknar sunt förnuft (t ex HÄR och HÄR).

Sverige har drabbats hårt av att både statsministern och statsepidemiologen är ologiska och saknar sunt förnuft.

 

Två ‘färska’ exempel från Tegnell på ologiska uttalanden som dessutom saknar sunt förnuft följer:

(i) Tegnell är inte rädd för att smittas och säger: ”Det är mycket farligare att gå över ett övergångsställe i stan.”. I en kommentar skriver Expressen: ”Enligt myndigheten Trafikanalys dog 34 gående personer i trafiken år 2018. År 2019 dog 27 personer. Hittills i år har 5 910 personer dött med covid-19 i Sverige.” (Fakta HÄR).

Begränsat till Stockholm har 2.400 personer avlidit hittills av Covid-19 (HÄR), dvs INTE ens i närheten av 34, utan 70 gånger FEL!

Tegnell uppvisar gång på gång en förvånansvärt slapp och oseriös attityd till fakta à la Löfven.

Båda kan nog räkna till tio, men tveksamt om de kan räkna på riktigt. 

 

(ii) Tegnell säger: ”Försök jobba hemma, ännu viktigare: var inte med på after work efter jobbet”. Tegnell lyfter fram ‘after work’ som viktig i smittspridningen, trots att det INTE är en daglig händelse för de allra flesta. Samtidigt nämner han INTE med ett enda ord trängsel i kollektivtrafiken utan munskydd som berör väldigt många människor dagligen. Den senare bidrar rimligtvis mycket mer till ökad smittspridning än enstaka sammankomster av s k ‘after work’.

Tegnells förhållningssätt är ologiskt och saknar sunt förnuft.

INGA kritiska frågor ställs och INGEN granskning sker i media.

 

Statistik är bedräglig. De som smittas i kollektivtrafiken kan givetvis INTE återge  hur, vem eller när de blev smittade och därmed ingår INTE denna smittspridning i statistiken. Däremot kan personer härleda sin smitta till en sammankomst med kollegor om flera blivit smittade vid samma tillfälle, men det betyder INTE att smittspridningen är vanligare vid s k ‘after work’ än trängseln i kollektivtrafiken under rusningtid.

Oavsett, användningen av MUNSKYDD är TABU för Tegnell. 

 

Notera att WHO skriver: ”Regeringar bör uppmuntra den breda allmänheten att bära munskydd där det förekommer en allmän spridning och där det kan vara svårt att hålla rekommenderat avstånd till andra, till exempel i kollektivtrafiken och andra mindre utrymmen. I områden med samhällsspridning rekommenderar vi att personer som är 60 år och äldre samt de som har bakomliggande sjukdom bör bära medicinsk ansiktsmask i situationer där fysisk distansering inte är möjlig”.

Tegnell kritiserar ‘after work’, men fritt fram för trängsel i kollektivtrafiken UTAN munskydd.

En statsepidemiolog borde ägna sig åt att kommunicera fakta, INTE personliga spekulationer och tyckande.

‘Skitpratet’ sköter Löfven på egen hand!

 

 

 

%d bloggare gillar detta: