Svenska Dagbladet och Aftonbladet: NEJ, INGEN följer den svenska strategin – ANDRA länder ‘köpte tid’ och ‘räddade livet’ på människor!

SvD (HÄR) vilseleder, Aftonbladet (HÄR) som okritiskt ‘hänger på’, med ‘feltänket’ att andra länder nu följer Sveriges strategi bara för att de INTE stänger ner (s k lockdowns).  De kallas ‘revansch’ och ‘vändning’.

Nej, INGEN följer Sveriges strategi – den havererade redan i början av pandemin!

 

Skrattretande att påstå detta, då INGET land haft strategin att stänga ner hela samhället ånyo, utan denna drastiska åtgärd vidtogs för att ‘köpa tid’ och ‘rädda livet’ på människor. Fokus ligger numera på att isolera de utbrott som dyker upp.

Numera dör väldigt få människor jämfört med i början!

 

Kunskapen om Covid-19 var såpass begränsad i början av pandemin att länder valde att tillämpa ‘försiktighetsprincipen’, men Sverige gjorde tvärtom.  Andra länder gjorde ett medvetet moraliskt vägval för att INTE sjuk- och dödstalen skulle skena iväg. Ett moraliskt övervägande där Sverige valde att försöka ‘rädda’ den svenska ekonomin istället!

Med facit i hand så har den svenska strategin visat sig vara en dödsstrategi jämfört med Danmark, Finland och Norge, dvs jämförbara länder med snarlika förutsättningar.

I detta sammanhang skall nämnas att grannländerna INTE stängde ner samhället helt och hållet, utan vidtog kraftfulla åtgärder för att få kontroll på smittspridningen, minimera sjukligheten och dödligheten.

Sverige gjorde däremot alldeles för lite och dessutom försent!

 

Den svenska strategin byggde på att äldre och riskgrupper skulle skyddas, vilket redan den 2 april blev tydligt att detta hade havererat, så allt snack om att andra gör som Sverige är rent nonsens.

INGEN vill förknippas med Sveriges strategi!

 

Varför? Få länder i världen var villiga att offra människor som Sverige gjort, utan i princip enbart diktaturer och andra skurkstater!

Sveriges strategi har visat sig vara en katastrof, tyvärr!

Grannländerna har däremot lyckats och det är nog snarare deras vägval som inspirerar andra länder.

%d bloggare gillar detta: