REINFELDT hade ‘tyvärr’ RÄTT om ‘det sovande folket’ som SOVER fortfarande – INGEN ‘ställs till svars’, INGEN ‘tar på sig ansvaret’, dvs INGA ‘huvuden rullar’!

Alltför många ‘sover’ oavsett ‘vad som än händer’ i Sverige.

INGET elände, lidande eller död på hemmaplan kan ‘väcka’ dem!

 

‘Hemska’ nyheter är numera ‘vardagsmat’ och blivit en ‘ny normalitet’. Det är en ‘skrämmande’ utveckling att väldigt få reagerar och agerar i Sverige 2020. Däremot reagerar och agerar ‘en liten klick’ högljutt på händelser utomlands som ofta har NOLL påverkan ‘hemmavid’.

I detta sammanhang blir f d statsminister Reinfeldts bok med titeln ‘Det sovande folket’ (1993) relevant. Huvudbudskapet gäller TYVÄRR ännu, vars innehåll är ‘sisådär’, men poängen att ‘folket sover’ är ‘klockren’.

I Sverige har ‘folket fortsatt sova’ (t ex migrationskrisen 2015) och  ‘sover fortfarande’ (t ex coronakrisen 2020).

‘Folk’ verkar ‘drogade’ och oförmögna att ‘vakna’.

 

Reinfeldt verkar INTE vilja kännas vid boken på ‘gamle dar’ (även HÄR). Det kallas väl ‘feghet’, ‘ynklighet’ eller ‘flyktbeteende’, men det kännetecknar de senaste årens statsministrar och ministrar – DERAS totala ovilja till SJÄLVKRITIK och ANSVARSTAGANDE.

I Libanon däremot avgår regeringen efter den fruktansvärda ‘explosionen’ där flera hundra människor dödats och tusentals skadats med massförstörelse som följd.

‘Huvuden rullar’ och ‘folket’ kräver att ‘dom’ ansvariga ‘ställs till svars”!

 

Men i Sverige där ‘coronastrategin’ lett till ca 5.800 döda,  ca 15.800 allvarligt sjuka som krävt slutenvård varav drygt 2.500 intensivvårdtusentals som därmed behöver rehabilitering och många som kan få ‘men för livet’ händer INGENTING.

INGEN ‘ställs till svars’ och INGEN ‘tar på sig ansvaret’, dvs INGA ‘huvuden rullar’,

‘Det sovande folket’ fortsätter sova.

De ‘sovande’ kommer att ‘vakna upp’ till ‘en annan värld’.

 

 

 

 

 

%d bloggare gillar detta: