OBS! Sveriges ‘smittotal’ är fortfarande SKYHÖGA (4 gånger högre per capita) jämfört med Danmark, Finland och Norge TILLSAMMANS!

Media i Sverige har de senaste dagarna ‘basunerat ut’ nyhetsrubriker (t ex HÄR och HÄR) att Sveriges grannländer drabbats av ‘ökande’ smittotal, men media ‘glömmer’ nämna att ökning sker från mycket låg nivå.

Men media ‘glömmer’ OCKSÅ i sammanhanget nämna att Sveriges smittotal fortfarande den senaste veckan är 4 GÅNGER HÖGRE PER CAPITA jämfört med Danmark, Finland och Norge TILLSAMMANS!

Det gäller även medias ‘intresse’ att rapportera om andra länder i Europa, exempelvis:

NOTERA att Sverige (dvs 398 nya fall) ‘råkar ha’ HÖGRE ‘smittotal’ än Spanien (dvs 1.525 nya fall) SAMMA DYGN (31/7) per capita (dvs 1.870 nya fall), men det ‘glömmer’ media att nämna.

Det är knappast ‘tillfälligheter’ att media ‘glömmer’ att upplysa allmänheten om SVENSKA SIFFROR trots att de borde vara av allmänintresse för att ‘förstå’ vad en SIFFROR innebär i andra länder!

KOM IHÅG! Absoluta tal utan jämförelser är ‘intetsägande’ även om statsminister Löfven, socialminister Hallengren, generaldirektör Carlsson och statsepidemiolog Tegnell påstår det motsatta.

HELT RÄTT!  DU kan INTE lita på dessa!

Här följer några referenspunkter för Sverige jämfört med Danmark, Finland och Norge baserat på den senaste veckans 7-dagarsmedelvärde för ‘smittotal’.

SVERIGES 7-dagarsmedelvärde den 30/7 är 167 nya fall per dag (dvs 1.169 per vecka). Motsvarande siffror samma dag för grannländerna är enligt följande:

DANMARK – 7-dagarsmedelvärde: 47 nya fall per dag (dvs 329 per vecka)

FINLAND – 7-dagarsmedelvärde: 7 nya fall per dag (dvs 49 per vecka)

NORGE – 7-dagarsmedelvärde: 17 nya fall per dag (dvs 119 per vecka)

SVERIGE – 7-dagarsmedelvärde: 167 nya fall per dag (dvs 1.169 per vecka)

Diagrammen nedan fungerar som referenspunkter för Sverige jämfört med Danmark, Finland och Norge baserat på SMITTOTALEN ‘över tid’ och det senaste 7-dagarsmedelvärdet (Notera skalan till vänster i varje diagram är mycket högre för Sverige).

Sveriges ‘smittotal’ har legat på ‘en extremt hög nivå’ under en längre tid och ‘sjunkit’ till en ‘hög nivå’ den senaste veckan! Notera att senaste veckan (dvs 27/7-2/8) har 204 bekräftade fall rapporterats i Sverige.

Danmarks ‘smittotal’ nådde aldrig i närheten av Sveriges  (se diagram nedan).

Finlands ‘smittotal’ också ‘långt under’ Sveriges  (se diagram nedan).

Norges ‘smittotal’ är också ‘långt under’ Sveriges  (se diagram nedan).

KOM IHÅG!

Sverige ‘spelar’ i en egen ‘division’ i Norden när det gäller Covid-19, avseende t ex dödstal, sjuktal, smittotal.

‘Urtråkigt’ att Sverige är ‘tveklöst sämst i klassen’ i Norden.

‘Urtråkigt’ att omvärlden också ‘ser’ Sverige som ett ‘skräckexempel’.

Landet ‘lagom’ eller ‘mellanmjölk’ existerar INTE längre.

%d bloggare gillar detta: