Tegnell’ i sitt essä’ med ‘urbota dumheter’ – ‘hur dum får man va’ som journalist utan kritiska följdfrågor?

Statsepidemiolog Tegnell ‘snurrar till det för sig’ på dagens presskonferens när han påstår att resandet INTE påverkar smittspridningen nämnvärt.

1) Ett ‘urbota dumt’ påstående.

Utan resande – ingen smittspridning, punkt slut! Det har ju varit den bärande tesen med s k ‘lockdowns’ och ‘stängda gränser’ som ‘bevisligen’ bidragit till att få kontroll över smittspridningen i många länder. Det är ju genom det globala resandet i stor skala som bidragit till smittspridningen i ‘rasande takt’ i land efter land. Det är ju därför det blev en pandemi.

När det gäller svenskars resande utomlands så påstår statsepidemiolog Tegnell ”…att det är så pass få personer som teoretiskt sett skulle komma hem med något… …riskerna är inte jättehöga…”.

2) Ett annat ‘urbota dumt’ påstående.

KOM IGEN! Det är KNAPPAST en ‘teoretisk’ risk bara för att risken INTE är JÄTTEHÖG, då är det de facto en ‘reell’ risk.

Statsepidemiolog Tegnell påstår också att risken att smittas i kollektivtrafiken är relativt låg, men även om risken är låg så är den totala risken för smittspridning hög, då hundratusentals människor reser kollektivt varje dag.

3) Ytterligare ett ‘urbota dumt’ påstående.

Det innebär att EN LITEN RISK kan få STOR SMITTSPRIDNING i slutändan. Det är ju därför världen i stort ( inkl Tegnell!) uppmanar till ‘social distansering’ (dvs fysiska avständ) till medmänniskor på allmän plats. Tegnell motsäger sig själv!

Statsepidemiolog Tegnell påstår slutligen att ”…den vanligaste platsen för smittspridning är hemmet, följt av arbetsplatsen…”

4) Ånyo ett ‘urbota dumt’ påstående.

MEN, vänta nu! Det kan omöjligtvis stämma.

Andelen som smittas av en smittad familjmedlem i samma hushåll är rimligtvis hög om de andra INTE är immuna, men smittan MÅSTE komma utifrån. Dilemmat är att många av dem som ‘smittats’ INTE vet var eller när de smittades, men det betyder INTE att den vanligaste platsen för smittspridning är i hemmet. Det är enbart den som kan vara mest rapporterad!

Journalistkåren på plats då? NOLL kritiska frågor och NOLL följdfrågor från journalistkåren på dessa ‘urbota dumheter’. Jan Helin, mediedirektör på SVT, tycker media sköter sig, men vad skall han säga, då ‘han är ju part i målet’!

Trots flera ‘urbota dumheter’, INTE en enda kritiskt fråga eller följdfråga från journaliskåren!

 

%d bloggare gillar detta: