Statminister Löfven – 5.500 ‘coronadöda’ – Är det inte dags att Sverige flaggar på halv stång?

I flera länder har regeringschefer utlyst eller kommer att utlysa landssorg under en eller flera dagar där man samtidigt flaggar på halv stång för att minnas och hedra offren i Covid-19 (t ex 10 dagars landssorg i Spanien), men statsminister Löfven har visat sig vara respektlös och känslokall mot alla offer och drabbade av Covid-19.

Det var istället riksdagens talman Andreas Norlén som tog initiativet till en liten minnesceremoni för coronapandemins offer som hölls i riksdagen med en tyst minut.

Statsministern kan inte utlysa landssorg, men det är dags att han åtminstone rekommenderar en nationell flaggning på halv stång för alla offer och drabbade av Covid-19.

5.500 ‘coronadöda’ den 9/7- 2020 (exkl eftersläpning och mörkertal).

Hur många ‘coronadöda’ krävs för att statsministern skall reagera och agera?

Statsminister Löfven tycker kanske att det vore politiskt riskfyllt och politiskt olämpligt, då han ‘gång på gång’ hävdat att coronastrategin ‘varit den rätta’, trots skyhög ‘coronadöd’ jämfört med Danmark, Finland och Norge.

Han kanske tycker att ‘coronadöden’ och den allvarliga sjukligheten i befolkningen varit ‘värt priset att betala’ för att rädda Sveriges ekonomi.

Notera att svensk ekonomi inte verkar klara sig bättre än grannländerna.

Därmed kalkylerar statsminister Löfven kanske cyniskt med att ett initiativ till en nationell flaggning på halv stång kan tolkas som om han ändrat sig om coronastrategin är ‘den rätta eller inte’.

Statsminister Löfven har ju valt att ‘lägga alla äggen i samma korg’, vilket kan vara detsamma som ‘politiskt självmord’ och ett ‘nattsvart eftermäle’.

Oavsett, statsminister Löfvens uppenbara oförmåga att kunna visa respekt och medmänsklighet är gräslig.

Hans tystnad talar för sig själv!

 

%d bloggare gillar detta: