Tegnell ‘leker gud’ utan ‘gudomliga egenskaper’ – kanske fåfäng och naiv

Svensk journalistik är alltför ofta pinsamt partisk och osaklig till makten och makthavare, istället för att förhålla sig kritisk till makten och makthavare.

Internationellt är bilden av Sverige numera kritisk. Statsepidemiolog Tegnells nyhetsvärde har drastiskt förändrats på kort tid i internationella medier, från nyfikenhet (INTE hyllad) till ifrågasatt.

Statsepidemiolog Tegnell har en s k fanclub på Facebook som skriver: ”…för oss vettiga som tycker det är bättre att handla rationellt och enligt forskning…”. Det finns andra som tycker att dessa personer är: ”…en sekt för dumt folk…” . Det finns journalister som tror att han är: ‘…på väg att bli nationalidol…”. Synnerligen tvära kast!

Oavsett vad man tycker om statsepidemiolog Tegnell så är han ingen ‘gud’ med ”gudomliga egenskaper’, utan en statstjänsteman som gått vilse i rampljuset med presskonferenser i direktsändning och massvis med intervjuer i media.

Han har hamnat i en återvändsgränd med ryggsäcken full av felbeslut som han enträget försvarar med allsköns ‘svammel’ inför öppen ridå.

Det kallas FAKTARESISTENS!

Statsepidemiolog Tegnell verkar inte förstå att ‘internet’ inte glömmer. Varje ord och mening som han uttalat kommer att användas emot honom i takt med att strategin för pandemiarbetet ‘smulas sönder bit för bit’, eftersom den är och kommer att förbli ett fullbordat fiasko – en mänsklig katastrof i dödlighet jämfört med Danmark, Finland och Norge.

Notera att två av de fastställda målen med den svenska strategin för pandemiarbetet är att MINIMERA dödlighet och sjuklighet i befolkningen, därav fullbordat fiasko!

Statsepidemiolog Tegnells eftermäle kan bli ‘tragikomiskt’, dvs både sorgligt och löjligt: ‘skickade gamla till ättestupan’, ‘försvarade felbeslut mot bättre vetande’, ‘fåfäng som lät lät sig styras av andras smicker’, ‘stålmannen med rost i kalsongerna’, ‘upp som en sol och ned som en pannkaka’ osv.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) har låtit statsepidemiolog Tegnell vara ansiktet utåt för en strategi för pandemiarbetet som varit dömt att misslyckas från början.

Dödlighet och allvarlig sjuklighet i Covid-19 kan inte MINIMERAS med okontrollerad smittspridning i samhället baserat på ‘gammal kunskap’ (t ex spanska sjukans andra våg i en tid när kunskap om virus inte existerade!), utan enbart med uppdaterad kunskap om ‘forskningsfronten*.

Regeringen med statsminister Löfven och FHM med generaldirektör Carlsson låter en (kanske) fåfäng och naiv statstjänsteman ‘bära hundhuvudet’, men det gör honom inte till ‘gud’, eftersom hans saknar ‘gudomliga egenskaper’.

Regering och FHM med stöd av svensk journalistik har ‘lyckats med konstycket’ att Sverige numera är paria!

 

 

 

%d bloggare gillar detta: