Sveriges bekräftade fall per capita de senaste två veckorna är 42 gånger Danmark, Finland och Norge tillsammans!

Antalet bekräftat smittade i COVID-19 per dag i Sverige har varit cirka 500 per dag under de fem veckorna 18-22 (dvs 27/4-31/5) och fördubblats till cirka 1.000 per dag under de senaste två veckorna 23-24 (dvs 1-14/6) enligt FHMs dagliga rapporteringar.

Antalet bekräftade fall per dag de senaste två veckorna (v23-24) i Sverige är därmed cirka 42 gånger Danmark, Finland och Norge tillsammans.

Sveriges smittspridning är dessutom i särklass högst i Europa (s 6) – se även  karta nedan.

Källa: Robert Koch Institut.

Smittspridningen i Danmark, Finland och Norge är alltså under kontroll (inklusive övriga Europa), men är skyhög och bortom all kontroll i Sverige.

Danmark, Finland och Finland (även många andra länder, t ex Tyskland) välkomnar inte oväntat turister från Sverige just nu. Helt och hållet logiskt om man inte är faktaresistent som flera ministrar i regeringen.

Sverige har således både skyhög smittspridning i förhållande till Danmark, Finland och Norge.

Regeringen med statsminister Löfven och Folkhälsomyndigheten med generaldirektör Carlsson och statsepidemiolog Tegnell fortsätter trots illavarslande fakta som talar sitt tydliga språk hävda att den s k svenska pandemistrategin är ‘rätt’ och att den ‘ligger fast’.

Faktaresistens personifierad!

%d bloggare gillar detta: