Individualistiska och oansvariga politiker – en spegelbild av ‘folket’

Det klagas och gnälls på politiker i ur och skur, men till syvende och sist är dessa politiker valda av ‘folket’ och ‘folket’ har därmed gjort sig förtjänt av dem.

Faktum är att de är framröstade av ‘folket’ i allmänna val till riksdag, landsting och kommuner samt nu senast till EU-parlamentet.

‘Folket’ röstar fram politiker som är outbildade och framstår som okunniga och allmänt inkompetenta.

‘Folket’ röstar på politiker som har ringa eller ingen praktisk erfarenhet av att INTE vara inom politiken.

Varför klaga och gnälla på politiker?

Valda politiker är väl bara en spegelbild av ‘folket’ och ‘folkets’ syn på vad de tycker är viktigt, eller hur?

Det kan knappast vara på annat vis, dvs att ‘folket’ röstar på ett visst politiskt parti och dess politik samt deras politiker för att sedan klaga och gnälla över den politik som sedan förs, eller hur?

Sverige är ett av de mest individualistiska länderna i världen, dvs ‘folket’ är överlag individualistiskt.

Om ‘folket’ är individualistisk är det inte osannolikt att ‘folket’ röstar på individualistiska politiker, eller hur?

Valda politiker framstår emellanåt som individualistiska, då de tror sig stå över vanligt folk trots att de har föga utbildning, låga kunskaper och ringa kompetens.

Individualistiska politiker ser till sig själva och inte ‘folkets’ väl och ve. Det kanske delvis kan förklara raden av politiker som gynnar sig själva med omoraliskt tvivelaktigt beteende när det gäller utnyttjandet av förmåner och privilegier trots att de har höga löner jämfört med vanligt ‘folk’.

Valda politiker framstår också emellanåt som oansvariga, då de inte tar ansvar eller är kapabla att inse eller erkänna eget oansvarigt beslutsfattande.

Men är inte detta en spegelbild av hur samhället fungerar? Först jag, sedan jag och jag igen…

Om ‘folket’ röstar fram individualistiska och oansvariga politiker, kan väl ‘folket’ knappast klaga och gnälla på individualistiskt beteende och oansvarigt politiskt beslutsfattande?

Vill ‘folket’ uppnå förändring, så får dem väl i så fall rösta annorlunda nästa gång.

Sluta klaga och gnäll, gå från från ord till handling –  rösta annorlunda nästa gång. ‘Folket’ som inte röstade denna gång, borde i så fall rösta nästa gång och sluta klaga och gnäll.

 

%d bloggare gillar detta: