Sluta kalla dig vänster, feminist eller humanist

Jag är både förvånad och besviken på dig som säger sig vara vänster, feminist eller rent av humanist, samtidigt som du försvarar en självgod och kapitalistisk syn på människor på flykt undan krig och förföljelse.

Den är självgod då den handlar mer om dig än om de människor som är på flykt undan krig och förföljelse.

Den är kapitalistisk då du stödjer tanken att människor på flykt undan krig och förföljelse ses som en ekonomisk resurs för oss istället för i deras hemländer.

Du välkomnar gärna alla i skydd av den självgoda politiskt korrekta täckmanteln, men är enbart skenhelig. Din gloria är inte vit, utan kolsvart – besudlad med den nöd, våld och död som kan råda för människor som verkligen är på flykt undan krig och förföljelse.

Du verkar inte inse att ditt verklighetsfrånvända ställningstagande dränerar tillgängliga resurser till alla de andra – de osynliga, anonyma och stora massorna av flyktingar som du inte ser och har det mycket värre och inte kan ta sig hit.

Du är ohederlig och cynisk när du säger dig stå stå upp för ett öppet och humant samhälle när du samtidigt vänder ryggen mot de mest nödställda, svagaste och utsatta människorna i världen.

Du verkar stå upp för öppenhet och humanitet som ironiskt nog framstår som kapitalistisk och prioriterar dem som har ekonomiska möjligheter och fysiska förutsättningar att ta sig hit – och struntar i de akut nödställda människorna i världen.

Du verkar inte inse att  samhället har begränsade resurser där andra förvägras humanitär hjälp, stöd och skydd.

Du verkar inte heller inse att det är ett ofattbart och oförlåtligt resursslöseri på hemmaplan som sker på bekostnad av de människor som verkligen är i akut behov av hjälp, stöd och skydd runt om i världen.

Du som säger dig vara vänster, feminist eller rent av humanist – sluta gömma dig bakom självgoda epitet och floskler  – du gör mer skada än nytta för människor på flykt undan krig och förföljelse i världen.

Du är tyvärr varken god eller barmhärtig, utan du företräder kallsinnigt hyckleri på andras bekostnad.

%d bloggare gillar detta: